Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Dogodki SPOROČI DOGODEK
Alpinistični odsek Ogledov: 2911    

 Plezalni vikend na Češki koči


Kdaj: 30.08.2014
Zaključek: 31.08.2014
Lokacija: Češka koča na Spodnjih Ravneh, Kamniške in Savinjske alpe
Vodja akcije: GDPR
Povezava: http://www.planinske-koce.si/ceska_koca_na_spodnjih_ravneh

Nekaj navodil pred plezalnim vikendom:
  • Kot že povedano, je organizacija plezalnega vikenda takšna, da bi naj naveze bile dogovorjene v naprej. Na in po sestanku na odseku je izpadlo, da ste vsi dogovorjeni, nisem zasledil, da bi še kdo iskal vodjo naveze. Upam, da je temu res tako, sicer pa, če še kdo nima soplezalca (velja predvsem za tiste, ki še ne smete samostojno plezati oziroma voditi naveze – tečajniki, mlajši pripravniki), naj se za to pobriga pred odhodom, neposredno na koči bo najbrž težko ali nemogoče najti ustreznega soplezalca.

  • Naveze naj bodo sestavljene v skladu s pravili. Naveze, ki so pogojno dovoljene (starejši pripravniki z manj izurjenimi soplezalci), naj pležejo vsaj v bližini katerega izmed alpinistov (ista ali sosednja smer) ter naj se s kom izmed alpinistov poprej posvetujejo o vzponu.

  • Gre za organiziran dogodek v smislu pobude, koordinacije, organizacije prenočišča, odgovornost za varno in nemoteno izvedbo plezalnih vzponov pa je pri vsaki posamezni navezi oziroma pri vodji naveze (društvo ali odsek ne moreta prevzeti odgovornosti za ravnanje posameznikov v stenah)! Sem sodi tudi priprava na turo – dogovorite se glede potrebne opreme (sploh, če boste vodili manj izkušene), priskrbite si informacije o vzponu ter skice.

  • Glede skic – vodniček Jezersko se mi zdi preobsežen, da bi ga bilo smiselno v celoti kopirati. Posamezne naveze se same pobrigajte za skice izbrane stene ali smeri – en izvod vodnička je pri meni doma, če si želi kdo pred odhodom še kaj skopirati, naj me pokliče (041/359-515).

  • Ker bo ta vikend potekal tudi spominski tabor Nejca Zaplotnika v koči na Ledinah in ker se nam po dolgem času obeta lepo vreme, opozarjam, da gre pričakovati veliko gnečo v stenah, sploh v najbolj znanih smereh (npr. iz Slovenskih sten)!! Takšna situacija pomeni povečan potencial za nesrečo (npr. zaradi padajočega kamenja), zatorej po možnosti izbirajte manj znane smeri in imejte pripravljene alternative cilje za primer (pre)zasedenosti vaše smeri! Naveze, ki se plezalnega vikenda kot družabnega dogodka ne nameravate udeležiti, ampak imate v planu enodnevno plezanje v soboto (zjutraj tja in zvečer nazaj), takih vas menda niti ni tako malo, zaradi zgoraj navedenega v interesu varnosti premislite tudi o možnosti, da se raje usmerite na katero drugo plezalno področje.

Lepe, varne ter uspešne vzpone vam želim in se vidimo!
Luka Rutar
Spletna prijava je možna do: 28.08.2014
Spletna prijava ni več možna!
Spletna prijava na dogodek je možna le za prijavljene člane APD Kozjak.
Na dogodek se lahko neprijavljeni ali nečlani APD Kozjak Maribor prijavijo tako, da pošljejo e.sporočilo na naslov: pd@kozjak.org


Češka koča na Spodnjih Ravneh (1542 m)


Če smo v naši zbirki pozabili na kakšen važen dogodek ali bi želel(a) kakšnega dodati, to sporoči na e-naslov: info@kozjak.org

Prihodnji dogodki

Prikaži več dogodkov

 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji