Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Mladinski odsek MOGOČE TE ŠE ZANIMA
Ogledov: 4137    

 OŠ bratov Polančičev

 

Izlet v neznano

Kaj danes sploh še zanima otroke? Vsega imajo polno rit in tja jim hočem vtakniti še planinstvo. Ni nam lahko. Naj se sliši še tako obrabljeno, pa vendar verjamem v rek, da kdor hodi v gore ne misli slabo. Eni hodijo na skupinska poležavanja v telovadnice (meditacija), drugi iščemo razum v gorah, tretji streljajo glinaste golobe… Gore mi pomenijo svobodo. Otrokom hočem pokazati, kako razburljiva je narava. Ta nor občutek, ko sediš na vrhu Ojstrice in te samo razum ustavlja, da ne poletiš. Zakaj to počnem? Da ostajam v stiku z otrokom v sebi? Za otroški smehljaj? Denar tukaj ne more in ne bi smel biti motiv. Pa saj ni pomembno zakaj. Med otroki se počutim čudovito, ker so iskreni, preprosti, nagajivi, ker imajo "domišljijo".

Začelo se je v šolskem letu 2001/02. V tem letu sem postala načelnica mladinskega odseka in vsa zasanjana odšla k prvi uri planinskega krožka na OŠ bratov Polančičev. Moje predstave so bile tako kičasto idealne, da je hudo bolelo, ko so me otroci prvič "ubili". A sem kmalu spoznala, da sem kot Zlatorog, nekateri otroci pa triglavske rože. Vsak četrtek je h krožku priskakljalo do 18 planinčkov starih od sedem do devet let. Poleg krožka so otroci pridno hodili na planinske izlete. Povzpeli smo se na Donačko goro, Šmohor, k Črnemu jezeru na Pohorje, na Kopitnik, Klemenčo jamo - Strelovec ter planinsko šolsko leto uspešno zaključili s šestdnevnim planinskim taborom v Bohinju.

V šolskem letu 2002/03 se je mladinski odsek razširil. Breda Bibič je postala voditeljica planinskega krožka na OŠ Malečnik. Krožek so obiskovali učenci tretjih in četrtih razredov. Na OŠ bratov Polančičev je prišlo h krožku nekaj novih nadebudnih planinčkov. Skupaj smo obiskali Tojzlov vrh, Resevno, Čemšeniško planino, Uršljo goro, planino Kofce in Veliki vrh (naš prvi skupni dvatisočak); v januarju smo na travniku za Piramido izvedli "1. tradicionalno žakljanje" ter v februarju dvodnevno zimovanje na Pajkovem domu na Pohorju. Planinsko šolsko leto smo uspešno zaključili s sedemdnevnim planinskim taborom v Logarski dolini na Planšariji Logarski kot.

Načelnica MO Žejni kozorogi
Silva Grm


 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji