Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Alpinistični odsek MOGOČE TE ŠE ZANIMA
Ogledov: 19199    

 Alpinistična šola 2023/24

 

Alpinistični odsek Akademskega planinskega društva KOZJAK Maribor vabi v

ALPINISTIČNO ŠOLO 2023/24

Vabljeni vsi ljubitelji gora in željni novih spoznanj v gorništvu

Alpinistična šola je priložnost za vse, ki želite spoznati lepote narave ter gorskega sveta, obenem pa odkrivati užitke, ki jih ponuja alpinizem skozi različna področja. Spoznavali bomo teorijo gorništva in praktično preizkusili vrvne ter plezalne tehnike v različnih stenah, s poudarkom na varnosti. 

Ni potrebno, da ste odlični športniki ali prekaljeni planinci, čeprav vam bodo sorodne aktivnosti olajšale raziskovanje nekoristnega sveta brezpotij in sten. Spoznali boste nove ljudi, ki jih povezujeta plezanje in narava, naučili se boste varnega gibanja v gorskem svetu in se pridružili navezam naših alpinistov.

Iz naših vrst izhajajo uspešni alpinisti, ki so opravili številne odmevne ponovitve smeri in prvenstvene vzpone, nekateri so tudi med prejemniki priznanj za dosežke v alpinizmu tako na nacionalnem (alpinist/-ka leta), kot tudi na mednarodnem nivoju (zlati cepin).

Letni del alpinistične šole se bo pričel v torek, 14. marca 2023, ob 18. uri v društvenih prostorih v Pekarni, Ob železnici 16, Maribor. Prostori se nahajajo v 3. nadstropju stavbe Lubadar, zraven plezalne stene.

Vodja šole je alpinistični inštruktor Boris Strmšek.

Več informacij in informativne prijave na e-naslov: alpsola@kozjak.org. Ob prijavi navedite nekaj svojih izkušenj gorniških ali plezalnih izkušenj.

Teoretična predavanja bodo potekala v društvenih prostorih, praktični del pa bomo izvajali na umetnih stenah v dvorani, v plezališčih, v sredogorju in stenah v Sloveniji, Avstriji ter v hrvaškem primorju. Zaradi objektivnih razmer in zagotavljanja varnosti lahko pride do spremembe programa alpinistične šole, kar bo pravočasno javljeno udeležencem šole. Tečaj bodo vodili izkušeni inštruktorji alpinizma oziroma alpinisti, ki so usposobljeni za vodenje in izobraževanje.

 

Cena letnega dela alpinistične šole je 300 € za zaposlene oz. 200 € za študente in brezposelne.

 

 


 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji