Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Članki > Alpinistični odsek OSTALI ČLANKI
Ogledov: 2941      

 Presna bosa noga :) 


Dodano: 16.06.2013, Avtor: Marko Valente

Ker so me od plezalnikov prsti hudo boleli sem domneval, da abzajl, ki sem jih doživel samo cca. 3, ne bi smel biti problem.

In tudi ni bil, dokler nisem, kot drugi prišel v položaj ko mi je partner konce vrvi držal na štantu cca 3 m stran od prostega pada vrvi, in sem neizkušen nekaj cincal ter diagonalno lezel po razu in tuhtal al bi boljše se spuščat naravnost dol, al bom mel potem problem na štant prečit in tako neodločen in nezbran, nezavedajoč se, tako sedaj ocenjujem, da bi moral oceniti, da bi moral upoštevati da že ne izvajam toliko abzajla kot pležem navzdol, me je štrik potegnil v ssvojo smer in napet prek previsa zanihal v steno, ki je bla itak cela nazobčana, da ji nisem upal najprej razbolelih nožnih prstov ponudit, ter sem jo najprej pozdravil s celim podplatom potem pa še z ritjo in lopatico-zgleda da se je noga žrtvovala v njihovo prid. Ko sem si obrisal kri in solze sem obul zokne in plezalke ter odabzajlal do dna, nato pa v trekicah še cca. 1,5h šepal (na srečo je kolega imel in posodil pohodne palice) izpod Kogla v dolino do avta.

Dia.:
EPIDERMIOLYSIS PLANTAE PEDIS DEX. = koža podplata v trenutku zlizana do konca
FRACTURA BASSIS METATARSALIS V. PEDIS DEX. = fraktura baze V. stopalnice

Th.: nehodilna mavčeva longeta, bergle na izposojo, počitek s poškodovano okončino v višjem položaju

Še vedno bom gotovo BOS počel marsikje marsikaj, a za razliko od odsedanjih apriori podukov, nekaterih celo ogorčenih, tistih ki bosi ne hodijo skoraj niti po domači travi (saj te lahko čebela piči) bom poskušal svojo izkušnjo uskladiti z naukom ki sem ga potegnil iz nje, ali ona iz mene :)

NAUK: NE BOS lazit, pa gotovo tudi tečt ipd., kjer in dokler še nimaš dovolj izkušenj, da bi sorazmerno suvereno predvidel nevarnosti aktivnosti in krajev kjer jih izvajaš.

Bosa noga

Bosa noga

Komentarji (1) - vidni samo prijavljenim!

Prikaži vse članke

 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji