Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Članki > Turnokolesarski odsek OSTALI ČLANKI
Ogledov: 2928      

 Iz Slovenske Bistrice na Pohorje


Dodano: 13.07.2016, Avtor: Matevž Pečovnik

Na dogovorjenem štartnem mestu se nas je zbralo kar zavidljivo število turnih kolesarjev. Hvala za to gre predvsem kolegici s Koroške, ki je dober glas ponesla na drugo stran Pohorja. Še ena posebnost tega jutra je bila, da smo bili moški VS ženske v razmerju 1:1. Skoraj! Pa še brez oblaka in pravo poletje. Več pa si resnično ne moreš želeti.

Prvih nekaj asfaltnih metrov je minilo v pogovornem tempu in izmenjavanju takšnih in drugačnih informacij, predvsem pa smo se v nekaj minutah spoznali, ker smo bili v zelo zanimivi sestavi: 5 iz Koroške, 1 iz Logatca (rojen v Tolminu), 2 iz Bistrice ob Dravi, 1 iz Kamnice in 2 Mariborčana. Iz vseh vetrov torej!

Pogovor se je kaj kmalu prekinil, ko je prva strmina pokazala zobe. Vintgar je dal senco, Bistrica pa na žalost ni ohladila ozračja. Bilo je kot v kotlu! K sreči smo kaj kmalu prilezli iz njega in na kratko zadihali na travniku. Tu pa se je prava zelena travnata veselica komaj začela. Guma se dobesedno zlepi s travo, hrib pa nekaj časa ni popustil, ko pa je, pa smo bili deležni že naslednjega in naslednjega in,… Tako je turno kolesarjenje. Veselica je na vrhu, ko veš, da te čaka še samo spust, radler in nekaj za v želodec.

Ampak mi še zdaleč nismo tam. Smo na tistem tretjem "naslednjem", kjer smo prečkali travnik, ki je bil frišno poškropljen s šajsnico. Torej kombinacija sonca, vročine in dreka. Na koncu travnika pa hladen objem gozda in gozden potke, ki nas je pripeljala do cerkvice Sv. Urha na Urhu. Med nami pa nobenega Urha. To bi bilo zanimivo! Urh pri cerkvici Sv. Urha na Urhu :

Pod lipami smo naredili kratek tabor pol pa švignili skozi gost smrekov gozd naprej proti vrhu. Vmes nas je čakalo še nekaj asfalta in gozdna cesta, ki pa je zahtevala krvni davek. K sreči samo materialni (zlomljen zadnji menjalnik), vendar pa kolega Miha ni mogel nadaljevati ture in se je bil primoran spustiti k izhodišču. Tja, tudi to je del turnega kolesarjenja!
Na Sv. Treh kraljih smo se "vsedli dol". Kavica, Coca Cola,… malo počitka, malo konverzejšna na nizkem pulzu!

Od tu naprej pa delno po makadamu, delno po potki in močvari do Črnega jezera, črnega bisera na Pohorju. Ideje o kopanju smo hitro zatrli in se raje pofotkali iz vseh možnih kotov. Sledil je še zadnji vzpon proti Urškinemu križu, pol pa spuuuust. Lep, tekoč. Iglice, korenine, drop, malo iskanja drug drugega, nekaj izobraževanja na Ančnikovem gradišču, pa blato in robide ter koprive in še in še bi se našlo. Na parkigu pri avtih pa nasmeški in želja po še!

Debate in vtisi so se nadaljevali na afterju ob pivu in hrani pri Kukiju.

 Iz Slovenske Bistrice na Pohorje
Komentarji - vidni samo prijavljenim!

Prikaži vse članke

 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji