Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Članki > Planinska sekcija Vinarje OSTALI ČLANKI
Ogledov: 2969      

 Planinska sekcija Vinarjev je stara 20 let


Dodano: 08.11.2017, Avtor: Marjan Gselman in Zdenka Muster

Kdo bi si mislil, pa je ostala, sekcija Vinarjev namreč in dočakala svojih 20 let. V tem drugem desetletju se je sekcija ubadala z lepimi, pa tudi manj lepimi stvarmi.

Populacija planink in planincev je v PS Vinarje nekoliko starejša, vendar navkljub temu letno izvedemo po 13 izletov v sredogorju in dva do tri izlete v visokogorju. Članarino letno plačuje okoli 40 planincev, od tega se jih 15 - 20 redno udeležuje izletov. Zadnja leta se soočamo z izzivom pomanjkanja mlajših članov planincev, vendar verjamemo, da jih bomo s svojo trmo in vztrajnostjo z leti pridobili in nanje prenesli ljubezen do gora.

V letu 2013 smo izvolili novega predsednika sekcije Vinarjev, to je postal gospod Jože Mencigar. Trenutno imamo enega vodnika in pet markacistov, ki skrbijo za tri planinske poti.

V naši sekciji vztrajno ohranjamo tradicijo in sicer, drugega januarja se podamo na tradicionalni izlet na Urban, prvo nedeljo v juliju se podamo na memorialni pohod na Sv. Duh na Ostrem vrhu, prav tako pa je priljubljen izlet v neznano, v sklopu katerega smo letos tudi praznovali svojih 20 let. Bili smo na lepi lovski koči na Rdečem bregu, kjer nas je s svojo prisotnostjo razveselil predsednik društva APD Kozjak Maribor, v sklopu katerega deluje naša Planinska sekcija Vinarjev.

Po nagovoru predsednika društva APD Kozjak Maribor, Aleša Osrajnika, smo sklepali, da obstoj pohodništva, ki ga goji sekcija Vinarjev, še kako pozitivno odmeva v samem matičnem društvu.

Načelnik markacistov, gospod Marjan Gselman, je predstavil delo in aktivnosti markacistov, načelnik sekcije Vinarjev, gospod Jože Mencigar, pa je zagotovil, da bomo z izleti in aktivnostmi nadaljevali ter tako dočakali in praznovali tridesetletnico.

Kot je v sekciji Vinarjev navada, je zabava trajala dolgo v noč in v srcih planink in planincev traja še danes.

Vsem planinkam in planincem sekcije Vinarjev želimo še veliko užitkov v hoji po naših prelepih dolinah, gričih in vršacih, ki nas s svojo lepoto vabijo v svoj objem.

Komentarji (2) - vidni samo prijavljenim!

Prikaži vse članke

 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji