Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Novice > Alpinistični odsek OSTALE NOVICE
Ogledov: 691      

 Plezalni tabor Cadarese - prestavljeno!


Dodano: 20.06.2021

Vsi ljubitelji plezanja granitnih poči ter tisti, ki bi se radi preizkusili v tej tehniki plezanja, vabljeni na plezalni tabor Cadarese.

1. 7. do 4. 7 2021

Cadarese se nahaja v dolini Val d’Ossola, ki se skoraj naravnost severno od Milana zažira v osrednji greben Alp.

Pričetek: 1. 7. 2021
Zaključek: 4. 7. 2021
Kraj: Cadarese  v dolini Val d’Ossola, Italija (razdalja Maribor – Cadarese 770 km, cca. 7-8 h)
Organizator: Mihael Vajda (mihael.vajda@gmail.com)

Vsi ljubitelji plezanja granitnih poči ter tisti, ki bi se radi preizkusili v tej tehniki plezanja, vabljeni na plezalni tabor Cadarese. Cadarese se nahaja v dolini Val d’Ossola, ki se skoraj naravnost severno od Milana zažira v osrednji greben Alp. Šoferjem bo dolina bržkone najbolj poznana po cestnem prelazu Simplon, ki omogoča najkrajši prehod iz Milana do osrednje Švice; med plezalci pa dolina in okoliš slovita po številnih krajših in daljših granitnih stenah, kjer se nahaja lepo število poči (Cadarese, Osso, Yosesigo, Balma,...). Večinoma gre za enoraztežajne smeri, zato ni potrebe po prijavi po navezah. Tabor je odprtega tipa tako, da lahko povabite tudi prijatelje iz drugih odsekov. Plezalne smeri so različno opremljene, nekatere imajo opremljena samo sidrišča (trad smeri), nekatere so v celoti navrtane (plezališče Balma je v celoti navrtano), nekatere pa so mešane. Zato je potrebno zraven opreme za športno plezanje vzeti tudi vsa pomična varovala, ki jih premorete (frende in jebice). Prav tako vzamite zraven čelado ter trak za prste (s katerimi si povijemo roke, da omilimo poškodbe kože zaradi ostrega granita in gnajsa).

V dolini se zraven plezanja poči da početi še mnogo ostalih stvari. V dolini se nahaja ogromno bolderjev, prav tako je dolina dobro izhodišče za razne pohode, v neposredni bližini plezališča pa se nahajajo tudi terme Penia.

Na priloženi povezavi http://slack-line.ch/wp-content/uploads/2011/06/Cadarese_TopoV2.pdf najdete vodniček za Cadarese. Pri sebi imam tudi zadnjo verzijo vodnička Ossola Rock (sicer v nemškem jeziku), v katerem so opisana plezališča, večraztežajne smeri in alpske smeri na širšem območju doline. Upam, da mi bo čez vikend uspelo kaj skenirati, da lahko naložim.

V kolikor se bo tabora udeležilo manjše število udeležencev, bomo prenočevali na piknik prostoru v neposredni bližini plezališča (trenutno je kampiranje tam še tolerirano), v primeru večjega števila udeleženih bi se nastanili v kampu Campeggio Pineta ali pa v kampu Punta Sabbioni. Seveda si je možno urediti prenočišča tudi v okoliških apartmajih oz. hotelih.

Dolgoročna vremenska napoved za naslednji vikend je trenutno slaba (nalivi in nevihte vsak dan). V kolikor se vreme ne bo popravilo, bomo tabor prestavili za teden ali dva.

Trenutno me zanima predvsem kakšen je interes za udeležbo na taboru, zato prosim, da se vpišete na seznam: docs.google.com

Komentarji - vidni samo prijavljenim!

Prikaži več novic

 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji