Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Članki > Turnokolesarski odsek OSTALI ČLANKI
Ogledov: 3777      

 S kolesi po Kozjaku


Dodano: 23.04.2016, Avtor: Matevž Pečovnik

Za vikend se je napovedovalo turbulentno vreme s padavinami. K sreči je fronta zaobšla Kozjak in nas je na koncu grelo še toplo spomladansko sonce. Za gorsko kolesarjenje so bile prav idealne temperature.

Prvih par ravninskih kilometrov smo naredili po tako imenovani selniški Jabolčni poti. Pot v  skupni dolžini 4,5 km je namenjena pohodnikom in kolesarjem in vijuga med sadovnjaki. Seznani nas o lokalnih ponudnikih, o čebelarjenju ter še marsičem drugem. Pri HE Fala se pot zaključi. Mi pa smo bili prepuščeni glavni cesti med Mariborom in Dravogradom. K sreči samo do Šturmovega grabna.

In smo zagrizli v klanec. Sprva po asfaltirani cesti, nato po makadamski, ki nas je nato vodila do vstopa na planinsko pot. Ta se lepo vije ob potoku in istočasno dviguje proti "gorskemu" cilju, ki je ta dan bil na Duhu na Ostrem vrhu. V grabnu smo mestoma povadili tehniko nošenja kolesa, saj je mestoma pot za nas kolesarje neugodna. Pri Virtičevem mlinu smo si dali malo duška in se prepustili sončnim žarkom in polnjenju telesa z vitaminom D. Pot smo nadaljevali sprva po gozdni cesti, nato pa po asfaltni do gostilne Herič na Duhu. Na kavici se nam je pridružila še mlada družina Žilavcev, ki so prav tako kolesarili v teh koncih. Debate so sledile ena za drugo. Sonce se je za trenutek skrilo za oblake, nas pa je opomnilo, da bo potrebno zajahati konjičke in odpedalirati naprej.

Obmejna cesta nas je vodila do razcepa planinskih poti. Mi smo izbrali Selnica. Zaobšli smo Jarčev vrh in Kolarjev vrh ter se spustili do Pečine, kjer smo bili nagrajeni s čudovitim razgledom na Šturmov graben, ovinek reke Drave, Pohorje,… Sledil je samo še prijeten spust do izhodišča ture in obvezen radler v vaški gostilni. Smo pa le kolesarji!

Povečaj
Celotna trasa

 S kolesi po Kozjaku
Komentarji - vidni samo prijavljenim!

Prikaži vse članke

 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji