Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Notičke Ostale notičke
Ogledov: 807      

Prikaz dveh gorniških filmov


Dodano: 16.12.2014

V ponedeljek, 22.12., ob 18. uri v kinu Udarnik kot sklepno dejanje proslavljanja šestdesetletnice APD Kozjak Maribor.

Predpraznično vzdušje nas počasi objema in postaja del vsakdanjika. Prepustimo se prijetnemu tudi mi Kozjačani in sledimo povabilu Matjaža Fistravca, alpinista, kajakaša, in filmarja od glave do peta v njegov filmski milije. Matjaž je naš član, ki je mlajši generaciji morda manj znan. Kot vsestransko zanimiva osebnost odkriva tančico gorništva na področjih, ki so nam blizu, pa vseeno manj znana.

»NEKOČ JE BIL LEDENIK« (2014)

Predpremiera! dolžina: 30 minut

Več o podnebnih spremembah in taljenju ledenikov si boste lahko ogledali v 30 minutnem eko - dokumentarnem filmu Nekoč je bil ledenik. Film je avtorski odziv na globalno onesnaženje s toplogrednimi plini, ki vodi k otoplitvi našega planeta.
Odlomek iz filma: »ko veslaš po reki Dravi od alpskih ledenikov do Himalaje, je to spomin na čas, ko je človek živel v sožitju z naravo in jemal iz nje samo toliko, kot je porabil zase. Moderni človek pa živi čas, ko zmore mnogo več kot potrebuje. Tega pa narava ne prenese.«

»STEBER« (1997)

dolžina: 70 minut

Igrani film Steber sodi v klasiko slovenskega gorniškega filma in opisuje herojsko obdobje v razvoju osvajanja Triglavske stene. Osrednja nit zgodbe je vzpon Jože Čopa in Pavle Jesih leta 1946 v Osrednjem Triglavskem stebru, ki danes nosi ime Čopov steber. V filmu nastopa cela vrsta znanih slovenskih filmskih igralcev in alpinistov.

Komentarji - vidni samo prijavljenim!

Prikaži več notičk

 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji