Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Notičke Ostale notičke
Ogledov: 659      

Zgodba iz Indije: Šivling (6543 m)


Dodano: 25.01.2018

V ponedeljek, 29. januarja 2018, ob 18. uri vabi PD Fram na predavanje Danila Tiča v kinodvorani gradu Rače. Vstopnine ni!

Pred dobrimi tridesetimi leti me po vrnitvi iz Peruja pokliče Damjan Vidmar: »Greš v Gharwal Himalajo na Šivling? Imam letalsko karto za Dunaj-Singapur za 200 DEM (danes 100 EUR)!« Že sem se videl v Indiji. Poklical sem Acota Pepevnika in mu naložil: »Greš v Garwal na odpravo? Prišlo bo 200 DEM!« Aco se je takoj ogrel. Vendar sem mu nato vsak teden do odhoda javil 100 DEM višji znesek. Pomembno je bilo, da se je strinjal.

Tako smo odpravo sestavljali Boštjan Kekec (AO Škofja Loka, vodja), Damjan Vidmar (AO Škofja Loka), Uroš Rupar (AO Škofja Loka), Franc Pepevnik Aco (PK Rifnik iz Šentjurja) in jaz, Danilo Tič (AK Slovenska Bistrica).

Na poti smo bili od konca avgusta 1987 do začetka oktobra 1987.

Boštjan Kekec in Uroš Rupar sta opravila prvi slovenski pristop na Šivling po smeri prvopristopnikov v alpskem stilu. Damjan Vidmar, Franc Pepevnik Aco in Danilo Tič pa smo preplezali severovzhodno steno Šivlinga v alpskem stilu. Predavanje in zgodba s te odprave je posvečena Damjanu Vidmarju, ki je preminil na dostopu pod Jannu (vzhodni Nepal, 1992) in Boštjanu Kekcu, ki je preminil v taboru 3 na gori K2 (1993).

Predavatelj Danilo Tič je gorski vodnik in član Alpinističnega kluba Slovenska Bistrica. Plezati je začel s 15 leti, opravil pa je več kot 1.000 vzponov vseh težavnosti.

Komentarji - vidni samo prijavljenim!

Prikaži več notičk

 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji