Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Odprave > Evropa >  Danska  OSTALE ODPRAVE
Ogledov: 3004    

Greenland, 2008


 Danska, Evropa
Trajanje odprave: 11.07.2008 do 17.08.2008

Člani odprave:

Andrej in Tanja Grmovšek
Julija in avgusta 2008 se je na Grenlandiji nahajala mini alpinistična odprava v sestavi Tanja in Andrej Grmovšek. Ker je bil finančni zalogaj za to odpravo eden izmed večjih v najini odpravarski zgodovini sva se odločila, da se pri ladijskem prevozu pridruživa britanski odpravi, ki je šla na podobno lokacijo, v Tasermuit fjord.

Med večje posebnosti te odprave zagotovo sodi plezanje na kar dveh področjih, v najbolj znanem področju Ulamertorsuaq in Nalumasortoq ter v do letos manj obiskanem področju skupine Tinninertuup. Prvi bazni tabor sva tako postavila ob Tasermuit fjordu, pod granitnimi stenami Ulamertorsuaq in Nalumasortoq. V območju te baze sva nato v dveh tednih preplezala štiri smeri. Nato sva se z »zaštopanim/najetim« čolnom odpeljala globje v Tasermiut fjord, kjer sva postavila najino drugo bazo in kjer se je nahajala »najina« britanska odprava. V dvanajstih dneh bivanja v drugi bazi sva preplezala še nadaljnji dve smeri v manj obiskanem področju Tinninertuup.

Najine zastavljene cilje sva več kot izpolnila. Vsi vzponi so bili opravljeni hitro, lahko in prosto ter zgolj z uporabo premičnih varoval. Andreju je v kar dveh obstoječih zelo zahtevnih smereh uspel izjemen dosežek. Opravil je prve »prave« proste vzpone (plezalec prepleza celo smer prosto v enem zamahu) in to na pogled. Tudi prvenstvene smeri so bile dobro izbrane in z izbranim načinom plezanja pravi izziv.

 http://www.grmoclimb.net/?str=30&pid=19

 Danska

Evropa

 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji